Within Temptation - Mother Earth Dodano: 2007-09-12 13:24
Dyskusja d artykułu Within Temptation - MotherEarth
OCZYWIśCIE WT nie musi (i nie będzie) każdemu się podobać ale w ocenie muzyki tego zespołu bardzo się mylisz. Wysiliłabym się nawet na kulturalność i podała kontrargumenty ale nie bardzo widzę sens podejmowania dyskusji skoro w Twoim mniemaniu ich twórczość nie posiada jakichkolwiek walorów artystycznych... Chciałam tylko wyrazic swoje zdanie.
ps.po przeczytaniu Twojej ekhmm... ehm... ekhm.... "RECENZJI" (ujęłam ten wyraz w cudzysłów gdyż z tego co wiem <ale może źle mnie poinformowano> "recenzja" oznacza, oprócz subiektywnych odczuć, krytykę. A nie krytykanctwo!) zastanawiałam się przez chwilę jak, wspominając o pseudogotyku, mozna w ogóle wymienić Rammstein?! ...
Re: hmm.... Dodano: 2007-09-12 13:31
| najada napisał(a): |
| OCZYWIśCIE WT nie musi (i nie będzie) każdemu się podobać ale w ocenie muzyki tego zespołu bardzo się mylisz. Wysiliłabym się nawet na kulturalność i podała kontrargumenty ale nie bardzo widzę sens podejmowania dyskusji skoro w Twoim mniemaniu ich twórczość nie posiada jakichkolwiek walorów artystycznych... Chciałam tylko wyrazic swoje zdanie.
ps.po przeczytaniu Twojej ekhmm... ehm... ekhm.... "RECENZJI" (ujęłam ten wyraz w cudzysłów gdyż z tego co wiem <ale może źle mnie poinformowano> "recenzja" oznacza, oprócz subiektywnych odczuć, krytykę. A nie krytykanctwo!) zastanawiałam się przez chwilę jak, wspominając o pseudogotyku, mozna w ogóle wymienić Rammstein?! ... |
rozumiem, że ten dotyczy mojej osoby. Co do Rammstein - nie uważam tego zespołu za gotycki, ale spotkałem się z opniami osób, które tak uważały :lol: miałem ubaw z tego. Tak samo drażni mnie jeśloi ktoś szufladkuje zespoły pokroju WT, Nightwish czy Lacuna Coil w tym gatunku. Pomijając kwestię gustu, recenzja ta miała mieć raczej charakter bardzo kontrowersyjny, aby wzbudzić takie reakcje jak Twoja - cel osiągnięty :twisted:
A co do mojego gustu - nie lubie WT - nie odnajduje tam krzty dźwięku, która do mnie trafia. Nie jest to muzyka, która mnie irytuje, ale jesli jednym uchem wpada, a drugim wypada, to chyba nie jest dobrze :twisted:
.
po kolei.... Dodano: 2007-09-12 14:03
co do opinii wg których Rammstein jest "gotycki" to... no cóż... uśmiałabym sie razem z Tobą. Jednak co do tego, że owa recenzja z założenia miała byc "kontrowersyjna" to chyba trochę przesadziłeś bo mnie zwyczajnie wkurzyła, a to chyba różnica, nie? ale jesli chodzilo a to, zeby ktoś po prostu nie wytrzymal i na to odpowiedział, tu służyłam uprzejmie...
ps. a propos ostatniego zdania... skromność niejednego zgubiła!
Re: po kolei.... Dodano: 2007-09-12 14:07
| co do opinii wg których Rammstein jest "gotycki" to... no cóż... uśmiałabym sie razem z Tobą. Jednak co do tego, że owa recenzja z założenia miała byc "kontrowersyjna" to chyba trochę przesadziłeś bo mnie zwyczajnie wkurzyła, a to chyba różnica, nie? ale jesli chodzilo a to, zeby ktoś po prostu nie wytrzymal i na to odpowiedział, tu służyłam uprzejmie...
ps. a propos ostatniego zdania... skromność niejednego zgubiła! |
nie mam zamiaru polemizować co jest gotykiem, a co nie. Dlatego taki mały joke z mojej strony :lol: a propos mroku ... może sięgnij po Joy Division lub The Cure :D a jesli ktos szufladkuje WT, Lacuna Coil, Nightwish do gotyku, dla w tej materii nie mam o czym z tą osoba rozmawiać .
.
Dodano: 2007-09-12 14:27
lubię WT, ale nie uwazam np Lacuna Coil zo coś gotyckiego! to tak dla jasności...
Dodano: 2007-09-12 14:35
| to oczywiście bylo a propos "wypowiedzi" noone81.... cholera... chyba czas wziąć proszki...
ps.(do Harlequina) lubię WT, ale nie uwazam np Lacuna Coil zo coś gotyckiego! to tak dla jasności... |
spoko, duzo takich mroczniaków ja Ty tu trafia :lol:
.
Dodano: 2007-09-12 14:44
Rammstein ??????? xD Tego jeszcze nie widzilam
Schuld und Sühne