Within Temptation - Mother Earth. Strona: 1

Within Temptation - Mother Earth Dodano: 2007-09-12 13:24

Dyskusja d artykułu Within Temptation - MotherEarth

OCZYWIśCIE WT nie musi (i nie będzie) każdemu się podobać ale w ocenie muzyki tego zespołu bardzo się mylisz. Wysiliłabym się nawet na kulturalność i podała kontrargumenty ale nie bardzo widzę sens podejmowania dyskusji skoro w Twoim mniemaniu ich twórczość nie posiada jakichkolwiek walorów artystycznych... Chciałam tylko wyrazic swoje zdanie.

ps.po przeczytaniu Twojej ekhmm... ehm... ekhm.... "RECENZJI" (ujęłam ten wyraz w cudzysłów gdyż z tego co wiem <ale może źle mnie poinformowano> "recenzja" oznacza, oprócz subiektywnych odczuć, krytykę. A nie krytykanctwo!) zastanawiałam się przez chwilę jak, wspominając o pseudogotyku, mozna w ogóle wymienić Rammstein?! ...

Re: hmm.... Dodano: 2007-09-12 13:31

najada napisał(a):
OCZYWIśCIE WT nie musi (i nie będzie) każdemu się podobać ale w ocenie muzyki tego zespołu bardzo się mylisz. Wysiliłabym się nawet na kulturalność i podała kontrargumenty ale nie bardzo widzę sens podejmowania dyskusji skoro w Twoim mniemaniu ich twórczość nie posiada jakichkolwiek walorów artystycznych... Chciałam tylko wyrazic swoje zdanie.

ps.po przeczytaniu Twojej ekhmm... ehm... ekhm.... "RECENZJI" (ujęłam ten wyraz w cudzysłów gdyż z tego co wiem <ale może źle mnie poinformowano> "recenzja" oznacza, oprócz subiektywnych odczuć, krytykę. A nie krytykanctwo!) zastanawiałam się przez chwilę jak, wspominając o pseudogotyku, mozna w ogóle wymienić Rammstein?! ...

rozumiem, że ten dotyczy mojej osoby. Co do Rammstein - nie uważam tego zespołu za gotycki, ale spotkałem się z opniami osób, które tak uważały :lol: miałem ubaw z tego. Tak samo drażni mnie jeśloi ktoś szufladkuje zespoły pokroju WT, Nightwish czy Lacuna Coil w tym gatunku. Pomijając kwestię gustu, recenzja ta miała mieć raczej charakter bardzo kontrowersyjny, aby wzbudzić takie reakcje jak Twoja - cel osiągnięty :twisted:

A co do mojego gustu - nie lubie WT - nie odnajduje tam krzty dźwięku, która do mnie trafia. Nie jest to muzyka, która mnie irytuje, ale jesli jednym uchem wpada, a drugim wypada, to chyba nie jest dobrze :twisted:

.

po kolei.... Dodano: 2007-09-12 14:03

co do opinii wg których Rammstein jest "gotycki" to... no cóż... uśmiałabym sie razem z Tobą. Jednak co do tego, że owa recenzja z założenia miała byc "kontrowersyjna" to chyba trochę przesadziłeś bo mnie zwyczajnie wkurzyła, a to chyba różnica, nie? ale jesli chodzilo a to, zeby ktoś po prostu nie wytrzymal i na to odpowiedział, tu służyłam uprzejmie...

ps. a propos ostatniego zdania... skromność niejednego zgubiła!

Re: po kolei.... Dodano: 2007-09-12 14:07

najada napisał(a):
co do opinii wg których Rammstein jest "gotycki" to... no cóż... uśmiałabym sie razem z Tobą. Jednak co do tego, że owa recenzja z założenia miała byc "kontrowersyjna" to chyba trochę przesadziłeś bo mnie zwyczajnie wkurzyła, a to chyba różnica, nie? ale jesli chodzilo a to, zeby ktoś po prostu nie wytrzymal i na to odpowiedział, tu służyłam uprzejmie...

ps. a propos ostatniego zdania... skromność niejednego zgubiła!

nie mam zamiaru polemizować co jest gotykiem, a co nie. Dlatego taki mały joke z mojej strony :lol: a propos mroku ... może sięgnij po Joy Division lub The Cure :D a jesli ktos szufladkuje WT, Lacuna Coil, Nightwish do gotyku, dla w tej materii nie mam o czym z tą osoba rozmawiać .

.

Dodano: 2007-09-12 14:27

lubię WT, ale nie uwazam np Lacuna Coil zo coś gotyckiego! to tak dla jasności...

Dodano: 2007-09-12 14:35

najada napisał(a):
to oczywiście bylo a propos "wypowiedzi" noone81.... cholera... chyba czas wziąć proszki...

ps.(do Harlequina) lubię WT, ale nie uwazam np Lacuna Coil zo coś gotyckiego! to tak dla jasności...

spoko, duzo takich mroczniaków ja Ty tu trafia :lol:

.

Dodano: 2007-09-12 14:44

Rammstein ??????? xD Tego jeszcze nie widzilam

Schuld und Sühne